7 mei 2019

Myofasciale technieken

In uw lichaam zijn veel spieren met elkaar verbonden door een bijzonder bindweefsel ‘moyofasciale bindweefsel’

myofasciale technieken

Wanneer Myofasciale technieken

De myofasciale bindweefsel zit door het hele lichaam en geeft ondersteuning, beschermt en geeft structuur aan het lichaam. Klachten aan de fascies kunt u het beste vergelijken met een spons. Wanneer de spons nat is, dan is deze flexibel en beweeglijk. Zodra de spons uitdroogt wordt deze hard en stug. Voor de fascies geldt hetzelfde, het bindweefsel wordt strammer, waardoor de beweeglijkheid afneemt en pijnklachten veroorzaakt.   Klachten aan de fascies kunnen door verschillende oorzaken ontstaan: slechte houding, trauma, overbelasting, te weinig beweging, stress.

Tijdens de behandeling wordt door middel van myofasciale release technieken ontspannen wij de fascia in het lichaam. Waardoor de myofascia wordt opgerekt en weer terug gaan naar hun oorspronkelijke structuur, waardoor de spieren/ fascia weer alle ruimte hebben  om te bewegen.

Meer informatie

Naast Algemene Fysiotherapie en Myofasciale technieken is Vrijheid Fysiotherapie ook gespecialiseerd in: Behandeling voor Etalagebenen, triggerpoint massage, dry needling en Medical Taping.

Kijk voor meer informatie ook op deze website
Neem contact met ons op voor een afspraak. Of bel ons op: 06 53 436 640 of 06 81 837 60.

Vrijheid Fysiotherapie is gevestigd in Vaartsche Rijn, lepelaarstraat 1 in Utrecht.