24 november 2017

Triggerpoint massage

Triggerpoint massage | Actieve triggerpoints zorgen vaak voor pijn en andere ongemakken op een andere plek dan waar het triggerpoint zit

Bekende voorbeelden van actieve triggerpoints zijn (spannings)hoofdpijn uit de nek en schouders of ‘ischias’. Er is dan uitstraling vanuit de rug of bil in het been te voelen. Het is de kunst om niet alleen het triggerpoint te behandelen, maar ook om de onderliggende oorzaak of oorzaken te corrigeren! Daarom is het belangrijk om er achter te komen wat de oorzaak is van de triggerpoints, of wat de factoren zijn die er voor zorgen dat ze niet vanzelf weer zijn verdwenen.

Nagenoeg alles wat je maar kunt verzinnen kan direct of indirect worden afgeleid uit actieve triggerpoints.: hoofdpijn, migraine, artrose, rugpijn, RSI, oorsuizen, schouderklachten, stijve nek, peesontstekingen, spierscheuringen, vastzittende wervels, gevoelige tanden, gewrichtspijn en tintelingen.
Nog meer voorbeelden zijn: diarree, duizeligheid, hoest, gevoelige/ pijnlijke tanden, kippenvel, misselijkheid, jeuk, gevoelloosheid, wazig zien, incontinentie, hartritmestoornissen, verlies aan eetlust en nog veel meer.
Vrijheid Fysiotherapie is gespecialiseerd in Triggerpoint massage en kan u helpen om van het probleem af te komen.
Neem contact met ons op voor een afspraak. Of bel ons op 06 53 436 640 of 06 81 837 609